Wedstrijdkalender

Benieuwd wanneer, waar of hoelang de eerstvolgende wedstrijd is? Klik hier voor de wedstrijdkalender.

Trainingen

Vier avonden per week zijn de sloepen van 19.30 tot circa 21.00 uur op het water te vinden. We starten vanaf de Pikmeerhaven. En de “cooling down” vindt plaats in ons Sponsorcafé De Bierhalle.

Contact

Neem voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, suggesties of sponsoring contact op met de GRSV: info@grsv.nl

Sloeproeien proberen?

Wil jij ook weten wat het is om in een sloep te roeien? Word lid of kom het eens proberen. Je kunt vrijblijvend bij een team in de sloep mee roeien. Mail naar: info@grsv.nl

Roeiclinics

Sinds kort organiseren wij ook Roeiclinics als bedrijfsevenement. Oftewel, een sportieve dagbesteding waarbij men een roei-introductie krijgt vanuit Grou.

Wetter Spetter wedstrijdverslag HT race 2012

…Zoals wel vaker het geval is, ook dit was weer een vroege dag. De start was vroeg dit jaar in verband met de stand van het water.

Het weer leek gunstig. Eerst stroom tegen, het eerste uur zou pittig worden.

8 uur klonk voor de Wetter Spetter het start schot.

Op naar Terschelling, op een goeie overtocht!!

Na enige tijd kwam mooi de zon erbij, stroom mee het ging super. Toch werd de warmte ons allen te veel. Er moest kleding uit. Om de beurt dan toch even de riem omhoog om een shirt uit te trekken. Heerlijk!! Het werd toch opeens mooier en warmer dan verwacht.

De volgboot volgde ons mooi een tijd en opeens was daar zelfs een koppie van een zeehondje naast onze sloep. Toch prachtig!!

Gunstig weer of geen gunstig weer, Waddenzee blijft Waddenzee.
Rustig water is er niet. Iedereen deed zijn best ritme te houden toch werd het spannend juiste snelheid te houden en op tijd het Schuitegat te bereiken.
Het Schuitegat was dan wel aangepakt en met nieuwe starttijden beter te bereiken, het werd toch tricky.

Met geconcentreerd doorroeien waren we bij het Schuitegat. En gelukkig, we waren op tijd we konden het roeiend doen. Tegen de stroom in weliswaar maar we hadden hem gepakt!

Dit was het punt waar we in 2011 nog strandden en aan boord van de KNRM mochten stappen, nu waren we erdoor!

Dit gaf ieder de kick om keihard het laatste stuk door te gaan. Dit was een pittig stuk met laag water en stroom tegen. Heel in de verste hoor je het eerste publiek al op de pier, er liggen volgboten met stimulerende harde muziek. Na 5 uren alleen maar water is daar weer een teken van leven! Ieder vond het heerlijk. In cadans roeiden we de laatste meters, en dan na een zware overtocht klinkt daar eindelijk de toeter, de finsh!!!

Tijd: 5 uur en 3 min.

• Krikke